صنعت نمایشگاهی از جمله ابزارهای اساسی و کاربردی در انعکاس نیاز مشتریان و معرفی توانمندی واحدهای تولیدی و خدماتی به بازارهای مختلف میباشد. حالا اهمیت برگزاری نمایشگاه بر کسی پوشیده نیست و این اهمیت روز به روز در حال گسترش میباشد.در باب اهمیت نمایشگاهها همین را بس که بر اساس بررسیهای صورت گرفته، برگزاری نمایشگاهها در سال حداقل 300 میلیارد دلار عاید اقتصاد جهانی مینماید. نمایشگاه، مرکزی برای تبادل اطلاعات و دست یافتن به پدیدههای نوین علم و صنعت و انتقال فناوری است.برگزاری نمایشگاه، باعث ایجاد رقابتهای سالم داخلی و بین المللی میگردد. همچنین برگزاری نمایشگاه، توسعه دهنده گردشگری و اشتغال ملی میباشد. برپایی نمایشگاهها بویژه در سطوح منطقهای و بین المللی از جنبههای مختلف موجبات پویایی اقتصاد بومی را فراهم میسازد که از جمله آن کمک به توسعه و رونق صنعت گردشگری و نیز حفظ و ارتقاء سطح اشتغال ملی است. امروزه نمایشگاه و مجموعه فعالیتهایی که منجر به شکلگیری و برگزاری آن میگردد، تحت عنوان صنعت نمایشگاهی شناخته میشود.گسترش روزافزون اهمیت نمایشگاهها در توسعه و رونق اقتصادی، لزوم توجه بیش از پیش به بخش نمایشگاهی و رونق بخشیدن به صنعت نمایشگاهی در هر کشوری را به خوبی آشکار میکند.همچنین برای جمهوری اسلامی ایران نیز که برنامه اقتصاد بدون نفت را در دستور کار خود قرار داده است، گسترش بازارهای صادراتی، افزایش سهم در تجارت بین المللی و رشد صادرات غیر نفتی، بعنوان یک وظیفه و آرمان ملی، مطرح است و مسیر دستیابی به این هدف نیز از توسعه صنعت نمایشگاهی عبور میکند. توسعه صنعت نمایشگاهی در هر کشوری به عوامل متعددی وابسته میباشد که یکی از این عوامل جایگاه صنعت نمایشگاهی در آن کشور میباشد و توسعه صنعت نمایشگاهی در ارتباط مستقیم با آن میباشد. به عبارت دیگر ارتقاء و بالا رفتن جایگاه صنعت نمایشگاهی منجر به توسعه این صنعت میگردد.
در همین رابطه و با توجه به فراخوان جذب سرمایه گذار جهت احداث مجتمع نمایشگاه بین المللی خوزستان و مجموعه های جانبی شامل هتل،مجموعه ورزشی و سایر خدمات تفریحی در سه فاز که قرار است در منطقه فولی آباداهواز و در فاصله 7 کیلومتری از مرکز شهر تدارک شود گفتگوئی با رحیم جلیلی مدیر عامل شرکت نمایشگاه بین المللی خوزستان داشتیم که وی در مورد این پروژه بزرگ توضیحاتی ارائه داد:
– جناب آقای جلیلی با توجه به فراخوانی که شما اعلام کردید در مورد جذب سرمایهگذار جهت احداث مجتمع نمایشگاه بینالمللی و همچنین مجموعههای جانبی شامل: مجموعهی ورزشی و سایر خدمات تفریحی در سه فاز در منطقهی فولی آباد اهواز در این رابطه توضیحاتی بفرمایید .
– ضمن تشکر از عنایت شما به این پروژه مهم و با توجه به ظرفیت و پتانسیل بالائی که استان خوزستان دارد، میطلبد که نمایشگاه بین المللی در این استان، نمایشگاهی باشد که از لحاظ فیزیکی استانداردهای جهانی را داشته باشد و همچنین با توجه به همسایگی ما با کشورهای حاشیه خلیج فارس و استقبالی که از موضوعات مختلف نمایشگاهی در استان خوزستان میشود بنابراین نیاز دیدیم که تمام توان خود را به کار بگیریم برای احداث و راه اندازی یک مجموعهی سایت نمایشگاهی که با استانداردهای داخلی وخارجی تطبیق داشته باشد لذا مدتهاست که جستجو کردیم برای یافتن زمین مناسب. این مورد هم خوشبختانه پس ازچند سال تلاش ،سرانجام مشخص گردید.
– پروژه مجتمع نمایشگاهی الان در چه مرحله ای است؟
در این رابطه مراحل قانونی اش انجام شده و حالا به مرحلهی اجرایی رسیده ایم. حصار کشی دور زمین انجام شده و خاکریزی آن را هم دو سال است ،شروع کرده ایم . چون زمین موردنظر تا عمق یک متر و هفتاد سانتیمتر قبلاً باتلاق بوده و نسبت به همسطح اتوبان اهواز – اندیمشک یک متر و هفتاد سانتیمتر اختلاف داشته که ما بهرحال این اختلاف را حل کرده ایم . الان دارد خاکریزی می شود که انشاالله تا پایان سال خاکریزی هم به اتمام میرسد. همچنین انشعابات آب و برق هم انجام شده است.
-آیا شما از الگوی خاصی در طراحی این مجتمع الهام گرفته اید؟
مشاور پروژه حدود دو سال است که بر روی طراحی این مجتمع کار کرده است .در این رابطه از سایتهای نمایشگاهی کشورهای خارجی خصوصا حاشیهی خلیجفارس: امارات،قطر،عمان، کویت و همچنین از نمایشگاههای کلان شهرهای کشورمان مثل: اصفهان ،شیراز و مشهد و تبریز و زنجان هم الگوبرداری شده است.بهرحال طراحی آن انجام شد و حدود هشت ماه پیش هم تحویل داده شد. از هشت ماه پیش هم طرح توجیهی را آماده کرده ایم.
– مراحل احداث پروژه را اگر توضیح دهید.
در طرح توجیهی سه فاز را در نظر گرفته ایم .در فاز اول مجموعهای که خیلی ضرورت دارد مثل: سالنهای برگزاری نمایشگاه، سایت اداری ،پارکینگ، انجام می شود. در فاز دوم مجموعه ی فرهنگی و ورزشی هست و فاز سوم هم شامل: هتل و امکانات اسکان خواهد بود .
تلاش کردیم هر چیزی که در استانداردهای نمایشگاههای جهانی باشد ما هم آن را لحاظ نماییم. الان دیگر کار طرح توجیهی تمام شده که آگهی روزنامه کرده ایم و فراخوان زده ایم برای جذب سرمایهگذار.
از همین جا از سرمایه گذاران استان خوزستان دعوت میکنیم که در این پروژه که باعث رونق کسب و کار و شناخت صنعتگران و فعالان عرصه اقتصاد خواهد شد ، مشارکت داشته باشند.در این رابطه اولویت اول با سرمایهگذاران استان خوزستان است. اولویت دوم با سرمایهگذاران در سطح ملی هست و مرحلهی سوم اگر در استان و کشور استقبال نشده ،مجبوریم که به هر حال از مشارکت سرمایهگذاران خارجی هم استفاده کنیم.
– با توجه به مشکلات موجود در خوزستان که در بخشی از سال به علت گرما باعث از دست رفتن فرصت های نمایشگاهی است آیا در این رابطه تمهیداتی مد نظر قرار گرفته است؟
در این رابطه جذابیتهای خوبی در نظر گرفته شده برای سایت جدید نمایشگاهی که در سالنهای نمایشگاهی امکانات خنک کننده و تهویه در نظر گرفته شده که در در سایت فعلی عملا ما محرومیم از برگزاری نمایشگاه در فصل تابستان . در سایت جدید رفع این نواقص را در نظر گرفته ایم که سیستم خنک کننده قوی طوری باشه تا اگر در تابستان هم در نظر داشتیم نمایشگاهی برگزار کنیم براحتی بتوانیم آن را اجرا بکنیم. فاز دوم هم که همان مجموعههای فرهنگی ورزشی که همه رشته های ورزشی را در نظر گرفته ایم. همچنین پارک های تفریحی در نظر گرفته شده که خیلی قشنگ و زیبا با مدلهای روز دنیا ساخته خواهند شد تا جذابیت برای مردم استان خوزستان و بازدیدکنندگان داشته باشد .نهایتا هم احداث هتل و اسکان و راحتی شرکت کنندگان در این مجتمع تامین می شود و مسافرین و گردشگران عزیزی که به این استان می آیند از اسکان در شانی برخوردار خواهند بود.
در مجموعه جدید غرفه های ثابتی هم در نظر گرفته ایم که به صورت مداوم حضور دارند .مثل غرفه های صنایع دستی و یا اغذیه فروشی و فست فود و همچنین برای تامین ایمنی لازم محل فرود هلیکوپتر و آتش نشانی .بعلاوه چون مجتمع نمایشگاهی در مسیر اتوبان است با هماهنگی اداره راهنمائی و رانندگی یک دوربرگردان طراحی شده است و در کنار آن هم یک زیرگذر تا مشکلات ترافیکی هم بدین ترتیب حل شوند.بعلاوه یک پارکینگ بزرگ هم برای اسقرار خودروهای شرکت کنندگان و بازدیدکنندگان تقریبا مجموعه ما را کامل خواهند کرد.
تمام حقوق برای اخبار صبح کارون محفوظ میباشد. کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
طراحی وب سایت: شرکت رادفان