محمد سعیدیپور مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان در نشست خبری ضمن اعلام این مطلب افزود: ۱۰۷ مدرسه معادل ۵۴۱ کلاس سنگی در خوزستان وجود دارد. ۶۰ درصد مدارس در مسجد سلیمان و اندیکا، ۳۰ درصد ایذه، دزپارت، باغملک و صیدون دایر هستند. در صورت تامین بودجه دو هزار میلیارد تومانی، مدارس سنگی در یکسال جمعآوری میشوند. از طرفی ۷۱ کلاس درس کانکسی مستقل با آمار دانش آموزی بالای ده نفر در استان دایر است.
وی در ادامه گفت:شعار خوزستان همدل که از سوی استاندار مطرح شد، بدان معنا است که طیفها با آسودگی خاطر مسائل و دغدغههایشان را مطرح کنند. معنای واقعی جامعه سالاری همین است. انتقاد کردن صحیح که از سوی رسانه بیان میشود، بخشی از راهحل است. رسانهی مطالبهگر میدان می دهد و انتقاد میکند. رسانه نقطهی حیاتی و کلیدی است گاهی مسیر میدهد، راهنما میشود و گاهی هم بازدارنده است. اهميت مدرسه بر هیچکس پوشیده نیست.هر چقدر نظام تعلیم و تربیت بهتر باشد، خانواده، نهادها، دولتها و در نهایت نظام تقویت میشود. شعار رئیسجمهور بر دو محور آموزش و سلامت است و همهجا بر مدرسهسازی و نظام تعلیم و تربیت تاکید دارند.
سعیدیپور اشارهای به بخشی از اقدامات دو سال گذشتهی نهضت مدرسهسازی داشت و اظهار داشت: در خوزستان ۹۴۷ هزار دانشآموز دولتی پنج هزار دانشآموز استثنایی و ۱۶۳ هزار دانش غیر دولتی در ردههای مختلف مشغول به تحصیل هستند. این آمار هفت درصد دانشآموزان کشور را شامل میشود. از سال ۱۳۹۸ تا به امروز با رشد جمعیتی متوسط ۱۰ الی ۱۵ هزار دانشآموز مواجه بودیم. ۵۹۲۲ فضای آموزشی داریم که ۶۵ درصد مدارس مستحکم هستند. ۱۶ درصد نیاز به مقاومسازی دارند و مابقی تخریبی هستند که مدارس سنگی و کانکسی هم زیرمجموعه مدارس تخریبی به شمار میآیند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان سرانهی آموزشی استان را ۴.۹۲ متر اعلام کرد و ادامه داد:سرانه آموزشی میانگین کشور ۵.۴۵ و استاندار کشور ۸.۳۹ متر است. برای اینکه سرانهی خوزستان به میانگین کشوری برسد، باید پانصد هزار مترمربع فضای آموزشی جدید ساخته شود. در میان شهرستانهای استان، کارون با ۲.۶۸ مترمربع وضعيت مناسبی ندارد. شهرستان اهواز هم حال و روز خوشی ندارد و نواحی ۱ و ۴ نیازمند ساخت فضاهای آموزشی جدید هستند. در حال حاضر ۳۲۹ مدرسه با ۱۵۵۱ کلاس در حال ساخت داریم.
وی از تخصیص دو هزار و دویست میلیارد تومان اعتبار در سفر رئیسجمهور خبر داد و افزود: این میزان اعتبار ظرف دوسال تخصیص داده میشود. در دو سال و نیم گذشته ۲۱۹۴ کلاس تحویل دادیم. بابت اجرای این حج تز احداث کلاسهای درسی دوهزار و پانصد میلیارد تومان به پیمانکاران بدهکار هستیم. به عبارتی دیگر با ۳۰ درصد تخصیص ۱۰۰ درصد پروژههای تعریف شده را تحویل دادیم. هدفگذاری ساخت تا پایان امسال ۸۰۰ کلاس است که از حجم تا به امروز ششصد کلاس را تحویل داديم.
سعیدیپور از جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال کمک خیرین مدرسه ساز در قالب مسئولیتهایی اجتماعی سال جاری گفت و افزود این مقدار شامل کمکهای صنایع و خیرین حقیقتی است. ساخت ۱۴۰۳ کلاس در قالب ۴۱۸ مدرسه دو سال و نیم آغاز شده است. رشد اعتبارات دولتی از در چهار سال اخیر از ۲۵۰۰ میلیارد ریال به ۱۷۳۰۰ میلیارد ریال رسیده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان اشارهای هم به هنرستانهای فعال استان داشت وادامه داد: هشتاد و یک هزار هنرجو در ششصد هنرستان شامل ۵۰ هزار هنرجو پسر و ۳۱ هزار هنرجوی دختر مشغول به تحصیل هستند. در برنامه هفتم توسعه کشور اشاره شده است که دستکم تا ۵۰ درصد مهارتی.های آموزشی و هنرستانی را افزایش دهیم. در سه سال گذشته ۱۵ هنرستان تاسیس کردیم. اعتقاد داریم، هنرستان در کارآفرینی و ایجاد شغل گام کارگشاست. احداث هنرستان جوار در تربیت نیروی کار ماهر موثر است. با وجود کارخانجات صنعتی متعدد در استان، احداث هنرستان کمک شایانی به مهارتآموزی و کارخانجات میکند.
مدیر کل مدارس از بهبود شرایط مدارس روستایی گفت و افزود: ۵۷ درصد مدارس استان در مناطق روستایی هستند که و امروز بهتری از مدارس شهری دارند. سرانه آموزشی در شهرستان اهواز با وجود ۶۰۰ مدرسه، زیر ۴ متر است.مدارس غیردولتی در حال رشد هستند که پیام خوبی نیست. امروز با چالش تهیه زمین مواجه هستیم. در شهرستان کارون زمین آموزشی نداریم و هرکجا که مراجعه میکنیم، با معارض روبرو میشویم.
تمام حقوق برای اخبار صبح کارون محفوظ میباشد. کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
طراحی وب سایت: شرکت رادفان